Noord-Ionische eilanden

Tussen Griekenland en Italië liggen de Ionische eilanden. Deze Griekse eilandengroep wordt gekenmerkt door de gevarieerde landschappen met een weelderig groene natuur! En natuurlijk vind je hier ook de allermooiste stranden. Eenvoudig vanaf zee te bereiken zijn al deze prachtige, vaak rustige, stranden. Ideaal om af te koelen in de helderblauwe Ionische zee. Op elk eiland vind je mooie, authentieke Griekse plaatsjes en dat in combinatie met de versmelting van Griekse en Venetiaanse invloeden, waar je de echte Griekse gastvrijheid ervaart.


Corfu-Diaponta eilanden route

Voorbeeldroute

Gouvia

Deze badplaats ligt 9 km ten noorden van Corfu-stad en heeft een  jachthaven, Gouvia Marina. Een mooie plek om een zeiltocht te beginnen. In de haven zijn restaurants en barretjes en mogelijkheden om voldoende proviand in te slaan voor de komende dagen. Er zijn kiezelstrandjes met ook  watersport mogelijkheden. Gouvia zelf heeft vele winkeltjes, restaurantjes, bars en een sfeervol nachtleven. In Gouvia zijn ook ruïnes te zien van Venetiaans wapenarsenaal
Even ten noorden ligt het dorpje Danilla, dat goed laat zien hoe Griekse dorpen  er vroeger uit konden zien.
In de omgeving kun je goed zeilen en zijn er bijzonder mooie baaien waarin je kunt lunchen, zwemmen en/of relaxen.

Agios Stefanos 8 NM

Onderweg zien we veel mogelijke baaitjes voor een lunch of lekker relaxen. Agios Stefanos treffen we kind vriendelijke stranden aan met een langzaam aflopende zeebodem, heerlijk zwemwater. In het dorpje dat een beetje verscholen ligt in de baai, heb je uitzicht op de stranden en de zee. Het centrum ligt 100 meter van de zee. De afstand tot Albanië is hier slechte een paar mijl.

Othoni 30 NM

In het noordwesten van Corfu liggen de drie Diapontische eilanden. Langs Erikoussa , langs de Albanese kust, zeilen we door naar Othoni. Het derde eilandje heet Mandraki. Othoni is het meest westelijk bewoond eiland van Griekenland. Vanaf Othoni kun je zelfs de Italiaanse kust zien bij mooi weer. Er zijn leuke lunchbaaien met turquoise water en er is een klein haventje.

Paleokastritsa 20 NM

Een van de oudste badplaatsen van Corfu, het ligt aan de westkust. Het heeft 2 prachtige baaien met daartussen in het klooster (uit 1228) en een maritiem museum. Smalle kiezelsteentjes stranden en zelfs mogelijkheden om vanaf rotsen de zee in te springen bij “la Grotta”. Vanaf hier kun je ook het traditionele dorpje Liapades bezoeken, met bijvoorbeeld een scooter, terwijl je onderweg een mooi uitzicht hebt op de baai. Ten zuiden vinden we baaien met stranden die alleen per boot te bereiken zijn.

Mourtos Sivota 37 NM

Langs de hele westkust zeilen we om de punt, in het zuiden van Corfu, naar Mourtos Sivota, met twee eilandjes vlak voor de kust, waardoor het stadje beschut ligt. Mourtos Sivota wordt, in tegenstelling tot de winter, in de zomer steeds levendiger met de vele terrasjes. Het is een geliefde haven voor zeilers. Een wandeling als uitstapje behoort tot de mogelijkheden. Op loopafstand van de haven liggen fraaie stranden, deels zand, deels kiezel, om te snorkelen en zwemmen.

Kerkyra 20 NM

Dit is de hoofdstad van Corfu, ook wel Corfu-stad genoemd. Dit is al een oude stad en de Venetiaanse invloeden zie je duidelijk in de gebouwen, smalle en vooral romantische steegjes. Een oude neoklassieke villa,  het byzantijnse museum en de stedelijke kunstgalerie zijn een bezoekje waard. Hoogtepunt is de Esplanada met de boogjes bij Liston. Verder zijn er moderne winkels, terrasjes in overvloed met soms prachtige uitzichten op de hele stad te vinden.

Gouvia  4 NM

Iets ten noorden van Kerkyra ligt Gouvia alweer. Als afsluiting van een week zeilen is Gouvia absoluut niet verkeerd. Van het zeiljacht naar Gouvia centrum is makkelijk te lopen.  De talloze winkeltjes verkopen cadeautjes voor blijvende herinneringen. Heerlijke Grieks eten in de restaurantjes en een afsluitend drankje in een van de bars behoort tot de mogelijkheden. Nog even vertoeven op het strand behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Kortom : tot aan de laatste minuut blijft het vakantie.
 

Webdevelopment en copyright by ICT United | Computers, ICT Beheer, Websites, Telefonie en Grafisch ontwerp