Noord-Ionische eilanden

Tussen Griekenland en Italië liggen de Ionische eilanden. Deze Griekse eilandengroep wordt gekenmerkt door de gevarieerde landschappen met een weelderig groene natuur! En natuurlijk vind je hier ook de allermooiste stranden. Eenvoudig vanaf zee te bereiken zijn al deze prachtige, vaak rustige, stranden. Ideaal om af te koelen in de helderblauwe Ionische zee. Op elk eiland vind je mooie, authentieke Griekse plaatsjes en dat in combinatie met de versmelting van Griekse en Venetiaanse invloeden, waar je de echte Griekse gastvrijheid ervaart.
 

Corfu–Zakynthos route

Voorbeeldroute (wordt zsm aangevuld)


Corfu........Lefkas

Lefkas-stad is de hoofdstad van het eiland Lefkas, verbonden met een beweegbare brug aan het vaste land. Vlak daarbij ligt de grote jachthaven. De stad is in 1948 geheel verwoest door een aardbeving en met beperkte middelen weer op gebouwd, veelal met oude materialen waardoor de huisjes iets speciaals hebben. Ook zijn er aardig wat bezienswaardigheden te bewonderen. De stad heeft een gezellig uitgaanscentrum met o.a. muziekbars waar voor iedereen wat te vinden is. Daarnaast zijn er mooie ruime stranden voor een frisse duik.

Sivota 17 NM

Een schilderachtig dorpje in het zuidoosten van Lefkas. De beschutte natuurlijke baai maakt dat dit haventje geliefd is bij zeilers. In de haven zie je naast zeiljachten ook veel vissersboten, een kleurrijk geheel. Rondom de haven kun je rondslenteren langs souvenirwinkeltjes en taveernes. Op de heuvels rondom Sivota vind je olijf- en pijnbomen.

Eufemia 24 NM

We varen deze dag van Lefkas naar het volgende eilandje, Kefalonia. Onderweg nog heerlijk zwemmen en zonnen. Kefalonia heeft vruchtbare grond en staat bekend om zijn rode en witte wijn. Er zijn hier veel mooie pittoreske havenplaatsjes en mooie stranden te vinden. In het noorden ligt het plaatsje Eufemia. De naam betekent ongeveer “van goede naam” en is vernoemd naar de kerk dichtbij de haven. Het plaatsje ligt in een baai die wat verscholen ligt. Aan de lange kade liggen de vissersboten, toeristenboten en ook zeilboten. Langs de kades zijn wederom gezellige cafés en restaurantjes. Ondanks dat hier een aardbeving veel verwoest heeft, zijn er nog een aantal authentieke huizen te zien.

Agio Nikolaos 31 NM

Door naar het volgende eiland Zakynthos, naar het havenplaatsje Agio Nikolaos in het noorden. Het ligt aan een komvormige baai met aan de ene kant een betonnen pier en aan de andere kant het vissershaventje. Tussen deze twee in vind je cafés en mini- markets restaurantjes waar je de echte Griekse keuken leert kennen, eenvoudig maar met vele verse producten. In het dorpje wat landinwaarts Volimes verkopen ze de beroemde handgeknoopte kleden.

Ormos Vromi 15 NM

We varen om de noordkant heen naar het westen, langs de blauwe grotten en het beroemde wrak dat op het Navagio strand ligt. Het schip is in 1980 op het strand beland. Aan beide kanten zijn steile hoge kliffen waardoor je er alleen per boot kunt komen! Het azuurblauwe water van de zee ziet er prachtig uit, zeker in contrast met de witte kiezelstenen van het strandje en de groene kleur van de planten en struiken. Aan deze kant van het eiland kunnen we mogelijk een mooie zonsondergang meemaken.

Keri Baai 20 NM

Deze ruime grote baai ligt aan de zuidkant van Zakynthos is bekend vanwege zijn schoonheid. Binnen deze grote baai zijn wat kleinere baaitjes te vinden met strandjes en hier en daar een taveerne. Langs de Lagana beach kun je mogelijk de beroemde schildpadden spotten, al zijn er wel beschermde gebieden. Op het tegenoverliggende eilandje Marathonissi leggen de Caretta Caretta schildpadden hun eieren in het zandstrand.

Zakynthos 14 NM

Dit is een mooi stadje aan de oostkant van het eiland. We zijn nu praktisch het eiland rond gevaren. Zakynthos-stad is de hoofdstad van het eiland en heeft Italiaanse invloeden. Het is interessant om te bezoeken, het heeft twee historische pleinen die door een voetgangersgebied aan elkaar verbonden zijn. Sommige wijken van de stad steken boven de stad uit en vandaar heb je mooie uitzichten. Kortom een mooie stad om een week zeilen af te sluiten.


 

Webdevelopment en copyright by ICT United | Computers, ICT Beheer, Websites, Telefonie en Grafisch ontwerp