Noord-Ionische eilanden

Tussen Griekenland en Italië liggen de Ionische eilanden. Deze Griekse eilandengroep wordt gekenmerkt door de gevarieerde landschappen met een weelderig groene natuur! En natuurlijk vind je hier ook de allermooiste stranden. Eenvoudig vanaf zee te bereiken zijn al deze prachtige, vaak rustige, stranden. Ideaal om af te koelen in de helderblauwe Ionische zee. Op elk eiland vind je mooie, authentieke Griekse plaatsjes en dat in combinatie met de versmelting van Griekse en Venetiaanse invloeden, waar je de echte Griekse gastvrijheid ervaart.
 

De Lefkas-Corfu route

Voorbeeldroute

Lefkas

Lefkas-stad is de hoofdstad van Lefkas, verbonden met een beweegbare brug aan het vaste land. Vlak daarbij ligt de grote haven. De stad is in 1948 geheel verwoest door een aardbeving en met beperkte middelen weer op gebouwd, veelal met oude materialen waardoor de huisjes een leuk aanzien hebben. Ook zijn er aardig wat bezienswaardigheden te bewonderen. De stad heeft een gezellig uitgaanscentrum met o.a. muziekbars waar voor iedereen wat te vinden is. Daarnaast zijn er mooie ruime stranden voor een frisse duik.

Vonitsa 17 NM

Vonitsa is erg gezellig en wordt door velen beschouwd als de poort naar de Amvrakikos baai. In het stadje, bij het water, zijn veel leuke restaurants en cafés zijn. Ten oosten van de stad ligt het zand-kiezelstrand waar door de gemeente parasols aan het strand zijn geplaatst. Het gebied waar Vonitsa ligt, is een gebied dat iets van het Gardameer heeft. Heel veel groen, bergen en heuvels eromheen.
In Vonitsa, dat in de 7e eeuw voor Christus door Korintiërs is gesticht, bevindt zich een mooi fort. Het kasteel is door de Venetianen bovenop de ruïnes van een ouder kasteel uit de Byzantijnse tijd gebouwd.
Ten oosten van het stadje ligt het eilandje Koukouvitsa. Je kunt naar dit eilandje wandelen want er is een stenen brug aangelegd om te voet naar het eilandje te lopen. In de zomermaanden worden hier concerten en theatervoorstellingen gegeven.

Preveza 9 NM

In het oude centrum van Preveza is het heerlijk slenteren door de smalle straatjes met de Seitan Bazaar, de Venetiaanse klokkentoren uit 1752, het Venetiaanse fort Agios Andreas uit de 18e eeuw en statige herenhuizen uit de 19e eeuw. Aan de kust, op een strategische plek, is het fort van Pantokratoras een bezienswaardigheid. Samen met het kasteel van Agios Georgios domineren ze de ingang van de golf van Amvrakikos. De stad Preveza is een groot cultureel centrum met festivals en een beroemde archeologische site in de omgeving. Zo is er een jaarlijks sardines festival in de stad en ligt de archeologische bezienswaardigheid Nicopolis dichtbij.

Anti-Paxos en Paxos, Gaios 34 NM

Paxos en Antipaxos zijn twee kleine eilandjes ten zuiden van Corfu en ten westen van het Griekse vasteland Epirus. Op Anti-Paxos zijn prachtige witte stranden met turquoise zeewater   om in te zwemmen en te lunchen. Via Anti-Paxos zeilen wij naar Paxos. Paxos is het grootste van de twee en telt achttien vierkante kilometer groot met niet veel vaste inwoners. Vele beroemdheden hebben dit eiland inmiddels ontdekt en wonen er soms. Het is een zeer groen eiland vol met olijfbomen en dennenbomen. Er zijn grote en kleine stranden op Paxos die er allemaal prachtig uit zien en die we makkelijk kunnen bereiken met onze boot. De oostkust ziet er indrukwekkend uit met steile hoge rotsen en grotten. We overnachten in de haven Gaios op het westelijk deel. Deze haven is deels afgeschermd door een klein eilandje dat vlak voor de haveningang ligt. In Gaios, dat eigenlijk meer een dorpje lijkt te zijn, zijn leuke winkelstraatjes, pleintjes met wat bezienswaardigheden.

Mourtos Sivota 37 NM

Langs de hele westkust zeilen we om de punt, in het zuiden van Corfu, naar Mourtos Sivota, met twee eilandjes vlak voor de kust, waardoor het stadje beschut ligt. Mourtos Sivota wordt, in tegenstelling tot de winter, in de zomer steeds levendiger met de vele terrasjes. Het is een geliefde haven voor zeilers. Een wandeling als uitstapje behoort tot de mogelijkheden. Op loopafstand van de haven liggen fraaie stranden, deels zand, deels kiezel, om te snorkelen en zwemmen.

Kerkyra 20 NM

Dit is de hoofdstad van Corfu, ook wel Corfu-stad genoemd. Dit is al een oude stad en de Venetiaanse invloeden zie je duidelijk in de gebouwen, smalle en vooral romantische steegjes. Een oude neoklassieke villa,  het byzantijnse museum en de stedelijke kunstgalerie zijn een bezoekje waard. Hoogtepunt is de Esplanada met de boogjes bij Liston. Verder zijn er moderne winkels, terrasjes in overvloed met soms prachtige uitzichten op de hele stad te vinden.

Gouvia 16 NM

Iets ten noorden van Kerkyra ligt Gouvia alweer. Als afsluiting van een week zeilen is Gouvia absoluut niet verkeerd. Deze badplaats heeft een  jachthaven, Gouvia Marina. In de haven zijn restaurants en barretjes. Er zijn kiezelstrandjes met ook  watersport mogelijkheden.
Van de jachthaven naar Gouvia centrum is makkelijk te lopen. Gouvia zelf heeft vele winkeltjes, restaurantjes, bars en een sfeervol nachtleven. In Gouvia zijn ook ruïnes te zien van Venetiaans wapenarsenaal.
Even ten noorden ligt het dorpje Danilla, dat goed laat zien hoe Griekse dorpen  er vroeger uit konden zien.
In de omgeving kun je goed zeilen en zijn er bijzonder mooie baaien waarin je kunt lunchen, zwemmen en/of relaxen.
De talloze winkeltjes verkopen cadeautjes voor blijvende herinneringen. Heerlijke Grieks eten in de restaurantjes en een afsluitend drankje in een van de bars behoort tot de mogelijkheden. Kortom : tot aan de laatste minuut blijft het vakantie. 

Webdevelopment en copyright by ICT United | Computers, ICT Beheer, Websites, Telefonie en Grafisch ontwerp