Praktische zaken


Inbegrepen in de prijs:

- accommodatie aan boord;
- linnengoed en (douche)handdoeken;
- een ervaren Nederlandse schipper;
- onbeperkt gebruik snorkelsets, SUP-board, hangmat en dinghy met fluisterstille elektrische buitenboordmotor (indien 12 jr);
- flottieljetoeslag van € 295,- is in de prijs van 'Flottielje-jacht inclusief Nederlandse schipper' inbegrepen.

Exclusief:

- vluchten;
- transfers;
 -bijdrage boordkas;
- reis- en/of annuleringsverzekeringen.

Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening.

Kortingen:

- repeaters 5% (gebruik de kortingscode 'repeater');
- super repeaters 10% (gebruik de kortingscode 'super-repeater') als je voor de 4e (of meer) keer boekt;
- zeilvakantie van meer dan 15 dagen, in overleg.

Wat is de boordkas?

Een boordkas wordt beheerd door de gasten zelf. Samen leggen zij geld in (tegenwoordig wordt handig gebruik gemaakt van de App 'WieBetaaltWat', dit maakt cash geld en ingewikkeld rekenwerk overbodig). Hier worden de kosten van het ontbijt, de lunch, het drinken aan boord en de voorzieningen uit betaald, zoals havengeld (buiten de Marina's om, weinig nog in Griekenland, hierin is Corfu-area wel wat duurder), diesel, water en eindschoonmaak van € 80. Volgens een aloude traditie wordt de schipper (en eventuele co-schipper) vrijgesteld van de inleg hierin. Gemiddeld zal dat ongeveer 30 € p.p.p.n. zijn, ook dat hangt van de groep af.
Het eten en drinken aan de wal valt buiten de boordkas en is voor een ieder persoonlijk (ook voor schipper en evt. co-schipper). Ontbijt en lunch worden veelal aan boord genuttigd, diner meestal in een plaatselijke taveerne.

Leven aan boord

Je hoeft niet te kunnen zeilen. Wel wordt verwacht dat je meehelpt bij het hijsen, strijken en reven van de zeilen en het aanleggen en afvaren van het zeiljacht. De schipper leert je graag het één en ander op zeilgebied! Daarnaast steek je af en toe de handen uit de mouwen met boodschappen doen, de lunch maken, afwassen en de boot opruimen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

Bagage en linnengoed

Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn douche-handdoeken, lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per week). Fleecedekens zijn er, neem een dunne slaapzak mee wanneer je graag op het dek slaapt ('s morgens kan het kil zijn). Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

Douchen en drinkwater

Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen, haren wassen enzovoort met warm zoet water. Uitgebreid douchen kan af en toe aan de wal. Aan boord hebben we twee grote watertanks, waarvan één ongeveer om de dag gevuld moeten worden, zodat we altijd water voorradig hebben. Dit water is geen drinkwater, daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor een ruime hoeveelheid drinkwaterflessen aan boord.

Zon en zee

Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen met antihistamine tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

Reisbescheiden

Sailing at Sea stuurt je alle benodigde informatie, als de betaling van de reis volledig is, zes-vier weken voor vertrek. Hierin staan alle details over de door jouw geboekte reis.
Een paar dagen voor vertrek ontvang je een uitnodiging deel te nemen aan een WhatsApp groep voor jouw zeilreis. Hierin kun je je dan alvast voorstellen aan en kontakt maken met je medereizigers.
De laatste middag/avond voor vertrek ontvang je een WhatsApp bericht met de exacte locatie waar SY Switch heeft aangelegd in de haven.

Wisseling van de wacht

De deelnemers die van boord gaan wordt gevraagd dit voor 9.00 uur te doen. Deelnemers die aankomen worden vanaf 17:00 uur aan boord, van een schone boot, verwacht. Als je dat zou willen, kun je wel alvast je bagage     op het zonnedek kwijt en een handdoek krijgen voor naar zee/zwembad.

Vluchten/transfers Corfu, Kalamata en Athene/Aegina

De (lucht)haven van Corfu ligt op 12 taximinuten van Gouvia Marina. (Of de bus naar Kontokali [met overstap!] en 8 minuten lopen).

Aegina(Athene)
Vertrek/aankomst van voorseizoen- en naseizoen zeilvakanties zijn vanuit de overzichtelijke en compacte haven van het charmante eiland Aegina. Athene luchthaven heeft een goede treinverbinding* met Piraeus (vertrek iedere 7 minuten over het hele uur, duur 60 minuten) van daaruit gaat de Flying Dolphin naar Aegina (40 minuten). Wil je op de startdatum van de zeilvakantie heen vliegen of op de einddatum van de zeilvakantie terug, dan is het verstandig om op de heenreis naar Athene een ochtendvlucht te boeken en op de terugreis vanuit Athene een middag- of avondvlucht.
Draagvleugelboot/ferry reserveren is (buiten de maanden juli/augustus) niet nodig, dagenlijks veel afvaarten van verschillende maatschappijen. Tip! In het grote ticketkantoor op de hoek van Astiggos en Aristidou (Piraeus) verkopen ze tickets van alle maatschappijen en wijzen ze je de weg naar de eerstvolgend vertrekkende snelle catamaran of normale ferry. Voor meer informatie over alle Aero Highspeed (snelle catamaran) boten, zie de site van hellenicseaways. Op de site van openseas vind je een opsomming van alle veerboten (snel en langzaam). *Alternatief voor de trein is bus X96, reisduur 90 minuten.

Preveza Town Quay is slechts 8 taximinuten van de luchthaven.

Zakynthos Harbour is slechts 4-5 taximinuten van de luchthaven.

Over land en zee naar Corfu

De kortste route naar Corfu met auto, trein of bus is via Italië, en dan verder met een ferry. Je kan onder andere naar Corfu varen vanuit Ancona en Bari.
 

 

Algemene voorwaarden

 

Begrippen

 
Boeker

Boeker is degene die in het boekingsformulier als zodanig is ingevuld. Vaak, maar niet noodzakelijk, een van deelnemers.

Deelnemer

Deelnemer aan de zeilreis. Deelnemers aan een meezeilreis moeten ten minste 18 jaar zijn (of begeleid door een volwassene).

Zeilreis

Dit kan een Meezeilen, Zeiljacht inclusief Nederlandse schipper of Flottielje-jacht inclusief Nederlandse schipper zeilreis zijn.

Voorwaarden

De navolgende bepalingen zijn door Sailing at Sea zelf vastgesteld.

Op een zeilreis kan een optie worden genomen van 4 dagen. Gedurende de optieperiode blijft de zeilreis aan de boeker voorbehouden. Deze optie kan, binnen de eerste periode van 4 dagen, eventueel verlengd worden tot 7 dagen. Vindt binnen deze periode geen boeking plaats, dan komt de optie automatisch te vervallen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Door middel van invulling en bevestiging van het boekingsformulier wordt een boeking gemaakt.

50% van de zeilreissom dient direct via iDEAL/Bancontact te worden betaald.

De factuur voor het restbedrag ontvangt u 7 weken voor vertrek. Het restbedrag dient uiterlijk 6 weken voor vertrek te zijn voldaan.

Reizen die binnen 6 weken voor vertrek worden geboekt dienen in één keer volledig te worden betaald.

Bij boeking gaat de boeker een definitieve overeenkomst aan. Er geldt geen herroepingsrecht.

Boeker is hoofdelijk aansprakelijk voor zijn/haar boeking, ook indien hij/zij voor anderen geboekt heeft.
 
Bij annulering van de zijde van de klant zijn de volgende bedragen verschuldigd: tot 6 weken voor vertrek 50% van de prijs van de zeilreis. Binnen 6 weken voor vertrek 100%. Annulering dient schriftelijk te geschieden.

De boeker kan deelname aan de zeilreis (voor een of meerdere deelnemers, binnen een redelijke termijn en tegen betaling van extra kosten) overdragen aan een ander persoon (andere personen). Voor een Meezeilreis dienen nieuwe deelnemers naar het oordeel van Sailing at Sea passend te zijn in de groepssamenstelling.

Er is geen minimum aantal deelnemers. De zeilreis gaat altijd door.

Sailing at Sea is aansprakelijk voor door de deelnemer geleden schade als gevolg van tekortkomingen in de uitvoering van de overeenkomst, tenzij deze tekortkomingen te wijten zijn aan overmacht of andere omstandigheden die niet aan Sailing at Sea zijn toe te rekenen (slechte weersomstandigheden, vertragingen van vliegtuigen en ferries, werkstakingen, schade aan het jacht, etc.). Sailing at Sea verplicht zich alles in het werk te stellen dergelijke omstandigheden te vermijden, voorkomen, op te lossen of hulp en bijstand te verlenen.

De reiziger kan de overeenkomst in uitzonderlijke omstandigheden zonder betaling van een beëindigingsvergoeding vóór het begin van de reis beëindigen, bijvoorbeeld wanneer er op de plaats van bestemming ernstige veiligheidsproblemen zijn die waarschijnlijk gevolgen zullen hebben voor de zeilreis indien voor deze bestemming een negatief zeilreisadvies is uitgevaardigd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Iedere deelnemer is verplicht een zeilreis- en ongevallenverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering wordt aanbevolen.

Deelnemers zijn verplicht eventuele medische gegevens die hun gedrag kunnen beïnvloeden voorafgaand aan de zeilreis aan Sailing at Sea en de schipper te melden.

Op het invoeren, in bezit hebben, verhandelen en gebruiken van drugs staan flinke boetes en/of gevangenisstraffen in Griekenland. Het roken van een jointje of gebruik van een pilletje kan dus al snel je vakantie verpesten en die van de hele crew. Het gebruik van drugs wordt dus sterk afgeraden in Griekenland. Op het schip mogen nooit en te nimmer drugs worden aangetroffen. Dan zit de schipper in de gevangenis en ligt 'Switch' aan de ketting! Alle schade, dus ook die van alle andere dan de zeilreis weken dat 'Switch' niet kan varen, zal op de betreffende deelnemer worden verhaald.

Alle vermelde prijzen zijn in euro's inclusief BTW.

Alle informatie en prijzen op deze website zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

Sailing at Sea is bevoegd deze algemene voorwaarden te wijzigen. Wijzigingen in deze voorwaarden zijn slechts van kracht nadat deze op daartoe geeigende wijze zijn vermeld op de website, met dien verstande, dat bij toepasselijke wijzigingen gedurende de looptijd van een aanbod de voor de consument meest gunstige bepaling zal prevaleren.

VZR Garant
Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Sailing at Sea gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt.
Wanneer diensten door financieel onvermogen van Sailing at Sea niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

 

 

Webdevelopment en copyright by ICT United | Computers, ICT Beheer, Websites, Telefonie en Grafisch ontwerp