Over ons

 
Het begin

Toen ik, Marc, in 2007 begon als flottieljebegeleider/schipper met tevens meezeilers aan boord, was ik eigenlijk direct verkocht. Na mijn eigen ervaringen als (zee)zeiler en diverse opleidingen tot zeilinstructeur ben ik voor verschillende organisaties, de combinatie meezeilen / flottielje gaan begeleiden, steeds voor 4 weken, vaak in mijn vakanties. Hiermee ben ik begonnen in Griekenland - Lefkas en Athene. Vervolgens heb ik geschipperd in Turkije en vanuit Fethiye diverse routes gezeild. Later ben ik in Italië – Salerno, van daaruit naar de Cilento Coast en Aeolian islands, geweest. Op Stromboli zelfs de altijd actieve vulkaan beklommen, iedere 10-15 minuten een uitbarsting, wat een ervaring is dat! In 2019 heb ik, als ervaren Nederlandse schipper, een eigen zeiljacht gekocht en verzorg ik zeilvakanties in Griekenland voor meezeilen en family & friends sailing.
Het mooiste van het schipperen, naast het zeilen, vind ik het groepsproces aan boord. Heerlijk om te zien hoe zich binnen enkele dagen een eenheid vormt, de crew. En dan de volgende week gewoon weer opnieuw en steeds weer heel anders, geweldig. Het is heerlijk een bijdrage te kunnen leveren aan jullie welverdiende vakantie.

Ooit ben ik, Alexandra, begonnen als meezeiler en kreeg de smaak van dit meezeilen te pakken. Ik zal regelmatig aan boord zijn. Ik wil, met mijn enthousiasme voor zeilen en met mensen omgaan, een positief aandeel hebben in jullie geslaagde avontuur.

En nu

Wij hebben nu zelf een boot gekocht, een Gib’Sea 472, een goede boot die de in het voorjaar van 2019 een refit heeft ondergaan. Van half april tot eind oktober ga ik, Marc, hiermee Meezeilreizen en/of Family & Friends Sailing weken verzorgen. Een droom die uitkomt!

Andere schippers naast Marc

Huib
Ik begon pas op ongeveer mijn 16e met zeilen. Op de Friese meren maakte ik mijn eerste nautische mijlen. In de loop der jaren werd de horizon steeds ruimer. IJsselmeer, Noordzee, Atlantische -oceaan.
Tijdens de diverse delivery’s deden we exotische oorden aan, zoals Sint Petersburg , Lissabon, Corsica, Canarische Eilanden, Barbados  of Sint Maarten.
In 1980 kwam ik in contact met OCC. Op dat moment het enige Nederlandse flottielje bedrijf.
Ik heb 5 prachtige jaren voor ze gevaren. Met de 27 ft Aloa,s  deden we de buitencategorie  flottielje reizen. Bijvoorbeeld Corfu-Chalkidiki vv. of Corfu – Athene via Kanaal van Korinthië vv. Ook een paar seizoenen in het Corfu- en Lefkasgebied.
Daarna via diverse omzwervingen ben ik een zeezeilschool in IJmuiden begonnen. 10 jaar de Noordzee bevaren onder de CWO vlag. Met veel plezier, maar…, niet elke dag op de Noordzee is een pretje.
Mijn voorkeur gaat echt uit naar Griekse zonnige oorden, zeewater van 25 graden en op een zonnig terras zitten onder het genot van een ouzo.
Jullie kunnen me daar vinden.

  


 


 
Webdevelopment en copyright by ICT United | Computers, ICT Beheer, Websites, Telefonie en Grafisch ontwerp