Saronische golf en de Argolische golf

Dit zeilgebied tussen Athene en de Peloponnesos bevat o.a. de Saronische Golf en de Argolische Golf. De Grieken zeilen hier graag. Het is  goed bereikbaar, er zijn mooie, veelal archeologische gebieden met prachtige kusten, baaien met heerlijk zwemwater en leuke kleine haventjes.

Aandachtspunt voor de heen- en terugreis naar Athene. Boek een ochtendvlucht voor de heenreis naar Athene en een middag- of avondvlucht voor de terugreis vanuit Athene.
We starten vanuit en eindigen op het charmante eiland Aegina. Dit ligt vlak voor de kust van Athene/Piraeus, 40 minuten met de Flying Dolphin. Zie het tabblad Praktisch - Vluchten/Reizen Corfu, Kalamata en Athene voor verdere details en tips.
 

Saronische/Argolische golf route

Voorbeeldroute
 
Athene
De hoofdstad van dit geweldige zeilvakantie land. De stad die voor een ieder wat interessants te vinden heeft. Bijv. de gemoedelijkheid van de winkeltjes in het oude Plaka, de archeologische wonderen, de drukte van een echte grote stad, het bruisende uitgaansleven of slenteren langs de havens.
 
Aegina

Is een eiland, niet ver van en tegenover Athene. Bij uitstek geliefd door de Grieken zelf. Het heeft een rijke historie met archeologische monumenten, bijv. de tempel van Afaia. Het heeft een bruisende stad waar we ook heel goed boodschappen kunnen doen voor de komende dagen. Kennismaken met heerlijk Grieks eten kan door kleine hapjes te bestellen (Mezedes).

Epidauros

Op het schiereiland Argolis ligt Epidauros. Eigenlijk een verzamelnaam voor drie dorpen, de oude havenstad waar wij aanleggen, het nieuwe dorp en het antieke Epidauros dat bekend is vanuit de geschiedenis boeken met o.a. het oude goed bewaarde en indrukwekkende amfitheater, zeker een bezoek waard.

Vathi

Naast viskwekerijen ligt het dorp Vathi aan de westkust van het schiereiland Methana Peninsula. Hier kun je natuurlijk voortreffelijk vis eten in een taverne aan de kade, verser kan bijna niet. Dit kleine vissershaventje heeft ten zuiden een twee km lang zandstrand.

Poros

Een eiland in de golf van Aegina, ook één van de Saronische eilanden. Als we aankomen varen zien we de historische torenklok die je later zou kunnen bezoeken, zodat je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de dichtbij liggende kust van het vaste land, de Peloponnesos. Poros is levendig en heeft een heel langgerekte kade met heel veel restaurantjes, kleine supermarktjes, barretjes.

Ermioni

Dit schilderachtig vissersdorp is traditioneel Grieks. Het heeft een pittoresk haventje, geplaveide steegjes en witte huizen met blauwe ramen, zoals op de eilanden. Omdat Ermioni op een schiereiland ligt, heeft het zowel aan de noordkant als aan de zuidkant een kustlijn waar veel tavernes, cafés en barretjes zijn.
Het zuidelijke deel noemt men Mandrakia, dit is de ‘place to be’ voor de mensen die van uitgaan houden. In het dorp zijn verder bakkers, patisserieën, supermarkten en allerlei kledingwinkels en moderne winkels.

Hydra

Op dit kleine eiland wonen maar weinig mensen en zonder auto’s en motoren! Zelfs fietsen zijn verboden. Ezels zorgen voor het plaatselijke vervoer. Men moet het vooral van het toerisme hebben en natuurlijk ook van de visserij. Het is een hele populaire bestemming, ook weer bij de Grieken zelf. We mogen hopen dat we een plaatsje bemachtigen in de kleine haven, er wordt zelfs in rijen “geparkeerd”.

Extra uitgebreide route (11 daagse) gaat verder naar Spetses (overnachten in Porto Kheli), Naphlio en Leonidion strand.

Aegina
We kunnen deze zeilvakantie afsluiten met een heerlijk Grieksgerecht in een van de vele restaurantjes in de buurt van onze haven. Misschien is er de volgende dag nog de mogelijkheid om Athene zelf in te gaan, op weg naar het vliegveld.

 

 

Webdevelopment en copyright by ICT United | Computers, ICT Beheer, Websites, Telefonie en Grafisch ontwerp