Noord-Ionische eilanden

Tussen Griekenland en Italië liggen de Ionische eilanden. Deze Griekse eilandengroep wordt gekenmerkt door de gevarieerde landschappen met een weelderig groene natuur! En natuurlijk vind je hier ook de allermooiste stranden. Eenvoudig vanaf zee te bereiken zijn al deze prachtige, vaak rustige, stranden. Ideaal om af te koelen in de helderblauwe Ionische zee. Op elk eiland vind je mooie, authentieke Griekse plaatsjes en dat in combinatie met de versmelting van Griekse en Venetiaanse invloeden, waar je de echte Griekse gastvrijheid ervaart.
 

De Corfu-Paxi eilanden route

Voorbeeldroute

Gouvia

Deze badplaats ligt 9 km ten noorden van Corfu-stad en heeft een  jachthaven, Gouvia Marina. Een mooie plek om een zeiltocht te beginnen. In de haven zijn restaurants en barretjes en mogelijkheden om voldoende proviand in te slaan voor de komende dagen. Er zijn kiezelstrandjes met ook  watersport mogelijkheden. Gouvia zelf heeft vele winkeltjes, restaurantjes, bars en een sfeervol nachtleven. In Gouvia zijn ook ruïnes te zien van Venetiaans wapenarsenaal
Even ten noorden ligt het dorpje Danilla, dat goed laat zien hoe Griekse dorpen  er vroeger uit konden zien.
In de omgeving kun je goed zeilen en zijn er bijzonder mooie baaien waarin je kunt lunchen, zwemmen en/of relaxen.

Agni 7 NM

Een heel klein vissersdorpje aan de noordoostkust van Corfu. Het ligt aan een kleine baai met een paar aanlegsteigers en ziet er romantisch uit. Op de achtergrond zie je olijfgaarden en groente tuinen. Hier vinden we traditionele tavernes, bijv. bij “Nikolas” wordt er gedanst en kun je meedansen als je wilt.

Sayiadha 14 NM

Dit is een traditionele Griekse haven zonder al te veel toeristen. Het ligt op het vaste land van Griekenland, net onder de grens met Albanië. Vanaf de zee is het wat lastig te herkennen. Bij de tavernes zie je volop verse vis uitgestald liggen! Vanaf de haven kun je wandelen richting het oude dorp waarbij  je diverse uitkijkpunten passeert.

Parga 28 NM

Ook wel een van de pareltjes van het Griekse vasteland genoemd. De ligging van het plaatsje in de provincie Epirus – direct aan zee – is ideaal. De stranden zijn mooi en schoon. De promenade langs het zandstrand leent zich uitstekend om er ‘s avonds nog eens lekker op uit te gaan voor een avondwandeling langs mooie Venetiaanse huizen. Er hangt een leuke gemoedelijke sfeer en ligt tegen een helling zodat je ook van boven af een mooi uitzicht hebt op de gekleurde huizen.

Anti-Paxos en Paxos, Gaios 16 NM

Paxos en Antipaxos zijn twee kleine eilandjes ten zuiden van Corfu en ten westen van het Griekse vasteland Epirus. Op Anti-Paxos zijn prachtige witte stranden met turquoise zeewater   om in te zwemmen en te lunchen. Via Anti-Paxos zeilen wij naar Paxos. Paxos is het grootste van de twee en telt achttien vierkante kilometer groot met niet veel vaste inwoners. Vele beroemdheden hebben dit eiland inmiddels ontdekt en wonen er soms. Het is een zeer groen eiland vol met olijfbomen en dennenbomen. Er zijn grote en kleine stranden op Paxos die er allemaal prachtig uit zien en die we makkelijk kunnen bereiken met onze boot. De oostkust ziet er indrukwekkend uit met steile hoge rotsen en grotten. We overnachten in de haven Gaios op het oostelijke deel. Deze haven is deels afgeschermd door een klein eilandje dat vlak voor de haveningang ligt. In Gaios, dat eigenlijk meer een dorpje lijkt te zijn, zijn leuke winkelstraatjes, pleintjes met wat bezienswaardigheden.

Petriti 21 NM

Een charmant haventje, gelegen aan de oostkust van Corfu. Petriti ligt aan een riviertje dat uit het groene achterland komt. In de omgeving kun je prima wandelen en kun je nog een paar vriendelijke dorpjes bekijken. De mensen die er wonen leven veelal van de visvangst, die wij ‘s avonds weer geserveerd kunnen krijgen in taveernes. In de haven is de levendige vishandel te bewonderen. Naast het haventje kun je ook heel relaxen op het zandstrand, ook heel geschikt voor kinderen. In de zomer zorgen de bewoners ervoor dat het de toeristen aan niets ontbreekt.

Gouvia 16 NM

Als afsluiting van een week zeilen is Gouvia absoluut niet verkeerd. Van ons zeiljacht naar Gouvia centrum is makkelijk te lopen.  De talloze winkeltjes verkopen cadeautjes voor blijvende herinneringen. Heerlijke eten in de restaurantjes en een afsluitend drankje in een van de bars behoort tot de mogelijkheden. Kortom : tot aan de laatste minuut blijft het vakantie.


 

Webdevelopment en copyright by ICT United | Computers, ICT Beheer, Websites, Telefonie en Grafisch ontwerp